Rólam

Bemutatkozom

A nevem Pinviczky Dóra, Holisztikus Dietetikus.
15 éve foglalkozom az egészség helyreállításának lehetséges módszereivel.
Diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem mint Dietetikus, majd a keleti gyógymódok (hagyományos kínai medicina és ayurveda) tanításaiban merültem el. Kidolgoztam egy olyan komplex kezelési rendszert, melyben egyesítem a nyugati és a keleti gondolkodást.

A módszerről: HOLISZTIKUS DIETETIKA – mit jelent?

Az ember egészét kezelem, mint test-lélek-szellem.
Fontosnak tartom -nem csak, hogy milyen ételekkel tápláljuk testünk- hanem, hogy milyen érzésekkel tápláljuk lelkünk, és milyen gondolatokkal a szellemünk.

Meggyőződésem, hogy minden diszharmónikus állapotot harmóniává lehet fordítani, és általános alapelvem, hogy a betegség nem az ellenségünk, hanem egy figyelmeztetés, és lehetőség, hogy valamin változtassunk.

Én segítek megkeresni a látható tünetek mögötti láthatatlan okokat, majd azok megszüntetésével a betegség is már feleslegessé válik.

A módszerről: HOLISZTIKUS DIETETIKA – mit jelent?

Az ember egészét kezelem, mint test-lélek-szellem.

Meggyőződésem, hogy minden diszharmonikus állapotot harmóniává lehet alakítani, és általános alapelvem, hogy a betegség nem az ellenségünk, hanem egy lehetőség, hogy valamin változtassunk. 

Én segítek megkeresni a látható tünetek mögötti láthatatlan okokat, majd azok megszüntetésével a betegség is már feleslegessé válik.

Miben tudok segíteni?

A gyógyulási folyamatról

A gyógyulási folyamatban a legfontosabb, hogy nem valami ellen küzdünk, hanem valamiért teszünk. Ami ellen eddig küzdöttünk, azt elfogadjuk.
Ez az alapállás, ahonnan bármilyen gyógyulási reakció elindulhat.
Lehet cél, hogy gyógyuljak meg, de nem feltétlenül azt fogja jelenteni, hogy például egy cukorbetegnek nem lesz szüksége soha többé inzulinra. A gyógyulás azt jelenti, hogy jól vagyok.
Jól vagyok lelkileg és szellemileg. Harmóniában vagyok az életemben, magamban ➔ a testem ezt fogja követni.

A betegségről

Amit mi a hétköznapi beszédben betegségnek nevezünk, az valójában a tünet. A betegség a test normális reakciója egy diszharmonikus pszichés- és mentális állapotra.
Az a beteg, aki nem reagál. Hisz így lehetőséget sem adna a tudat vagy a lélek, hogy a fizikai testen megmutatkozva láttassa magát -jelezzen, hogy változtass valamin!
Nem a test betegsége az elsődleges. Az igazi betegségek: az éntudatba zártság, a szeretetlenség, a hitetlenség, a szorongás, a rideg elkülönültség és bizalmatlanság állapotai.

JELENTKEZEM

Motiváció

“A padló nem azért jó, mert onnan már nincs lejjebb, hanem azért, mert onnan lehet nagyot dobbantani!”

Ismerem az étellel/élettel való gyógyítás törvényeit. Tudtam, hogy a nehézségek az életemben azért vannak, hogy ezeken aztán mást is át tudjak segíteni. Azonban ha valaki megáll, akkor azt szabad akarata szerint engedem útjára. A legfontosabb, hogy nincsenek elvárásaim. A gyógyítás, ahogy a gyógyulás is -csak szeretetből fakadhat. A szeretetben pedig nincs elvárás, csak elfogadás.

Az egészség visszaállítása

A tudati munka mellett a fizikai testet is gyógyítjuk a megfelelő hatóanyagokkal, étrendi- és gyógynövény terápiával.
Az étrendet minden esetben a hozzám forduló személyes állapotához és igényeihez igazítom.
Az étrend javulásával egy időben az érzelmi blokkoktól is megszabadulunk.
Tudatossági munka nélkül egy rendezetlen érzelemvilágú ember még egy egészséges étrendet is képes úgy alakítani, hogy meglévő zavarait táplálja.

Terápiám lényege röviden

Megtaláljuk a testünknek legmegfelelőbb gyógyító hatóanyagokat tartalmazó étrendet.
Megtanuljuk uralni és nem azonosítani magunkat az aktuális érzelmi állapotunkkal.

JELENTKEZEM