NYUGALOM-LEVES

A nyugalom receptje… avagy

miért mondom, hogy az ételed a gyógyszered? 

“Mert a gyökerek elképesztő mennyiségű értékes anyagot hordoznak: ásványokat, vitaminokat, rostokat. Segítik az emésztést, nyugtatják az ideges gyomrot, erősítik a lábakat, és megtisztítsák a testet a méreganyagoktól.

A gyökér mindig az alapokat erősíti – kívül és belül egyaránt. Megnyugtató, biztonságot sugárzó étel, tele a föld erejével, a gyökerek magabiztosságával, a mélység energiájával.

Mindig segít, ha félelmeid vannak, ha bizonytalan vagy, ha valamiért legszívesebben a föld alá bújnál. 

A levendula virága szerintem minden lelki és tudati problémát segít átvészelni. Használom szomorúság, bizonytalanság-érzet, de gyász esetén is. 

Hasznos, ha rosszul alszol, vagy ha a gyerekek nyugtalanok. 

Egyébként pedig a föld elem gyökereit enni a legősibb gyógyító virággal: tökéletes példa a harmónia diadalára a konyhában.”

Íme a recept:

Hozzávalók

2 sárgarépa

2 gyökér

1 nagy zeller

1 nagy krumpli

1 karórépa vagy paszternák

Bio ételízesítő, vagy zöldségalaplé

1 gerezd fokhagyma

1 kis fej vörös

kevés frissen facsart citromlé

ízlés szerint zabtejszín

1 kis csokor levendulavirág

1 csésze (nagyjából 15 dkg) friss, teljes kiőrlésű kenyérmorzsa

olívaolaj